Kuinka ottaa siimakuvia? Osa 1

Moikka taas :)
Otsikosta varmaan huomaatte, että mikä postaus on tulossa? No, ensinnäkin selitän tuon "Osa1". Se johtuu siitä, että teen erilaisia ohjeita, olisiko 3 tai 4? Jotkut ovat vaikeampia ja jotkut helpompia, aluksi aloitetaan ihan helpoimmasta. Näissä kerron erilaisia tapoja ottaa siimakuvia. Joissakin esim. opetan miten nuken saa leijumaan, miten sen saa erilaisiin asentoihin, 2 tavalla. Jotkut ovat taas helpompia, eikä nukkeen tarvitse laittaa siimaa :D Jos ette ymmärtänyt, niin tulette kyllä näkemään, että mitä tarkoitan :3

Yritän saada yhden osan ainakin kerran viikossa. En lupaa, että ohjeet ovat parhaita, mutta nämä on vain minun vinkkejäni.  Ja miksi teen näitä? Jotta ihmiset, jotka eivät osaa, mutta haluaisivat ottaa siimakuvia, niin osaisivat :) Itse alussa en osannut ottaa siimakuvia, joten jos itse olisin löytänyt ohjeen, niin se olisi ollut kiva :D Voin erikseen tehdä muuten postauksen, että miten muokata siimat pois, mutta itse muokkaan välillä koneella ja välillä puhelimella :D Ja en lupaa että näistä on apua, mutta ainakin toivon niin :D
Tässä oli vielä alkuun pari kuvaa Lunasta :D Otin tällä kuvauskerralla niin vähän kuvia (koska oli liian kuuma), joten en viitsinyt tehdä siitä omaa postausta. (Kuvien mekonkin tein suunnilleen minuutissa :D
Kuinka otan siimakuvia? Osa 1


Eli tähän siimakuvaan tarvitset nuken ja jonkun jutun missä se pysyy hyvin, vaikka olisikin ilmassa (esimerkiksi tigeristä ostetut kauppakärryt soveltuvat tähän hyvin, mutta voit miettiä jotain muutakin). Tässä ei siis laiteta siimoja nukkeen, joten tämä on aika helppo. Varmuuden vuoksi voi aina laittaa mutta itse en nyt laittanut :D Kannattaa ottaa aina sakset mukaan, kun otat siimakuvia, ettei siimat jää vain pihalle lintujen syötäväksi!


Laitoin siimat kiinni jo sisällä näihin "kauppakärryihin". Kannattaa jo sisällä suunnitella, että miten nuken asettelee yms... koska silloin ulkona on paljon helpompi ottaa kuvaa. 


Itse kiinnitän sen nyt tähän hommaan(en muista mikä sen nimi on :D). Yleensä laitan kyllä puuhun siimat, mutta kokeilin vaihteeksi tätä. (Bongatkaa koira takana)


Siinä se sitten on :D Laitoin nyt vain 2 siimaa, mutta 4 siimalla se saattaa olla varsinkin aloittelijoille helpompaa. En minäkään mikään konkari siinä ole ;)


Laitoin ne ihan normaaleilla umpisolmuilla kiinni tuohon ylätankojuttuun :D Laitan aina puihinkin tällä taktiikalla, mutta muista aina, että se juttu mihin laitatkin jotain, on tarpeeksi kestävä( Kukaan ei tajunnut varmaan tuosta mitään)


Tältä se siis nyt näyttää! Katso, että molemmat narut ovat samanpituisia. Tässä voi siis käyttää ompelulnkaa tai siimaa, mitä itse käytän :3


Nyt on aika laittaa nukke kärryihin :D Suosittelen, että et laita sitä seisomaan, koska silloin se luultavasti tippuu. Jos laitat sen tukevasti istumaan, niin silloin sen pitäisi pysyä siinä, ellei tulee kauheasti. En ota vastuuta, jos nukkesi tippuu ;) Ja nuken silmät kannattaa laittaa jo valmiiksi johonkin asentoon, jotta voit ottaa sitten vain kuvia.


Siellä se sitten on :D Ota vain monta kuvaa, ja suosittelen ottamaan sellaisesta kuvakulmasta(esim.minun tapauksessani) ettei tuo tanko näy. Aina voi rajata kuvaa ja muokata, mutta näin se on helpompaa.


Kannattaa kokeilla paria kuvakulmaa, ja katsoa sitten, että mikä niistä oli paras :)


Kun olet ottanut tarpeaksi kuvia, niin ota sitten nukke pois ja laske se vaikka hetkeksi maahan/laukkuun.


Sitten voit ottaa vielä esim.kivoja kuvia ostoskärryistä 8)


Ja tässä vaiheessa suosittelen viemään nuken jo sisälle, ellet jatka kuvailuja ulkona. Voit ottaa myös samalla sakset mukaan, jos unohdit ne aluksi :D

Jaa, sitten leikkaa koko ostoskärryt palasiksi ja jätä vain siimat roikkumaan 8D


Eli leikkaa siimat pois ja ota kuvia heiluvista ostoskärryistä. 


Ja muista viedä kaikki sitten sisälle ja siimat roskiin :)

Toivottavasti tästä oli joillekkin teistä edes jotakin apua! Ja sanokaa jos haluatte/ette halua enää näitä siimakuva postauksia, voitte myös ehdotella, että minkalaisia siimakuvia voisin ottaa, ja tehdä niistä postauksen(tutoriaalin kanssa):)

Tässä vielä muokattu kuva(muokkasin siimat ja tangon pois ja säädin valotusta)PS. Kertokaa mielipiteenne myös uudesta ulkoasusta!2 kommenttia:

  1. Kiva ja hyödyllinen postaus! Sun uus ulkoasu on ihana ja kivan keväinen :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ulkoasu!<3
    Ja kiva tutoriaali :)

    VastaaPoista